Ervaring met de nieuwe Gerwense weg feedback voor dorpsraad en gemeente Nuenen

Uit Duurzame Brabanders

Ga naar: navigatie, zoeken

De Gerwense weg is in de zomer van 2012 gereconstrueerd, het vrije en veilige fietspad is verdwenen. De Gerwense weg is een wijk ontsluitingsweg, maar toch als 30 km zone uitgevoerd, incl de dwang maatregelen om fietsers op de rijbaan, tussen auto's te laten fietsen. Dit alles om de aanwonenden van de Gerwense weg tegemoet te komen, de snelheid op de weg zo veel mogelijk te verlagen. Ipv daarvoor andermans fietsende kinderen te misbruiken, kunnen de aanwonenden van de Gerwense weg beter hun eigen auto wat meer op de weg parkeren, dat is een eerlijker middel dan andere mensen daartoe dwingen
Op dit formulier kunt u aangeven welke fouten, gebreken en verbeterpunten u ziet in de huidige opzet van de Gerwense weg. (Kan ook anoniem)

Betere en veiliger fietsvoorzieningen

De vrijliggende ventweg, zonder fiets onvriendelijke betonbanden en verkeersdrempels moet weer terug
Het fietspad wat er lag moet ook weer terug. Zodat fietsers gescheiden zijn van auto's en brommers.

Dit soort foute betonbanden liggen ook bij de ingang bij het dorpshuis, en bij de restaurant de Drie gebroeders, dat is zeer onprettig, ook omdat dit een mooie stopplaats voor fietsers is. De gemeente maakt het fietstoeristen zo onnodig onprettig. Maak hier weer gewoon bestrating die vloeiend afloopt naar de straat.
Henk Daalder


Als u de petitie aan de gemeente wilt ondersteunen: Gerwen wil zijn veilige Fietspad terug

Uw verbeterpunten kunt u hier schrijven
Naar het formulier

Persoonlijke instellingen